Владимир Москов: Хандбалът в Гоце Делчев се възражда!

Снимки: Община Гоце Делчев

Мъжкият хандбален отбор на "Пирин" Гоце Делчев, заедно с треньора Николай Пиргов, помощник-треньора Любомир Арнаудов и президента на Хандбален клуб "Пирин 64" Богдан Боцев, проведе среща с ръководството на община Гоце Делчев. Срещата бе по инициатива на хандбалния клуб и в нея участваха кметът на община Гоце Делчев -Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и председателят на Общински съвет - Гоце Делчев, Ангел Гераксиев.

От името на клуба и на целия отбор, президентът Богдан Боцев благодари за голямата подкрепа, която оказва община Гоце Делчев на хандбалния спорт. Той символично връчи спечелената от отбора „Купа България“ за II място, на което нашите хандбалисти се класираха на проведените през миналата седмица в град Гоце Делчев финали. След това ръководството на хандбалния клуб и отборът връчиха по един сребърен медал на кмета, заместник-кметовете и председателя на Общинския съвет, като знак на уважение и благодарност за подкрепата им.

Треньорът на "Пирин" Николай Пиргов също изрази своята благодарност и висока оценка за усилията, които полага местната власт за развитието на спорта в общината, Той връчи на кмета Владимир Москов плакета, който е получил отборът за спечеленото второ място във финалната надпревара.

"Хандбалът има много големи традиции в нашия град и всички ние се радваме, че след няколкогодишно прекъсване отново имаме сериозна школа, добри състезатели и отбор, който е сред най-добрите в страната", заяви кметът Владимир Москов.

 Състезателите и треньорите споделиха, че са били изключително щастливи от подкрепата, която им е оказала публиката в Гоце Делчев по време на проведените финали.

"Дадохме всичко от себе си и сме благодарни за силната подкрепа от страна на хората, за прекрасните условия, които имаме, за да тренираме и да домакинстваме подобни състезания. Пожелаваме си следващата купа да бъде за първото място", сподели треньорът Николай Пиргов.

Президентът на хандбалния клуб Богдан Боцев изрази мнение, че е необходимо да се положат повече усилия от страна на всички учебни заведения, за да се затвърдят силните позиции на хандбала, тъй като основите се полагат в часовете по спорт.

"Беше време, когато всеки клас във всяко училище в нашия град имаше свой хандбален отбор и се провеждаха много оспорвани състезания. За съжаление, заради липсата на зала и възможности за тренировки, се получи един отлив от този спорт, но сега той се възражда. Има и много деца, които имат интерес и вече тренират, а финалите, които се проведоха в Гоце Делчев, и отличното представяне на мъжкия ни отбор са допълнителен стимул за всички момчета, а защо не и момичета, които искат да се занимават с този чудесен спорт", коментира кметът Владимир Москов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK