Отпускат стипендии на даровити деца в Благоевград

Снимка: ОбС-Благоевград

Рекорден брой точки - 50, са заложени в дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет – Благоевград.

По предложение на председателя Радослав Тасков местните парламентаристи ще разгледат на първо четене проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Благоевград и издаване на сертификати клас В.

Наредбата беше изготвена от Тасков и предложена за съгласуване на кметския екип на Община Благоевград. Тя предвижда редица мерки с цел подобряване на инвестиционния климат в Благоевград и повишаване конкурентоспособността на икономиката.

Общинските съветници ще гласуват актуализация и изменение на Наредбата  за местните данъци и такси  и цени на услуги на територията на Община Благоевград . С промяната ще бъдат намалени срокът и таксите за издаване на данъчна оценка, както и ще се въведат няколко нови услуги, свързани с местните данъци, които ще бъдат  напълно безплатни за гражданите на Благоевград.

Една от важните точки, заложени в дневния ред на общинската сесия, е приемането на Програма от мерки за закрила на деца с изявени дарби от Община Благоевград за 2017 година. Програмата предвижда система от мерки, както и отпускане на стипендии и финансова помощ с цел стимулиране  и развитие на таланта на деца и ученици с изявени дарби.

Общински съвет - Благоевград ще гласува финансиране на ин витро процедури за още две двойки жители на общината. С общо отпуснати 210 хил.лева, община Благоевград се  нарежда на едно от челните места в България.

Като част от стъпките на Община Благоевград за подобряване и оптимизиране на социалните услуги е предвиден основен ремонт и газифициране на сградата, в която се предоставя социалната услуга в общността „Защитено жилище за лица с умствена изостаналост“ в квартал „Струмско“.

На предстоящата сесия ще бъде обсъден и проект за изменение на Общ устройствен план касаещ местност “Цалините” в землището на с. Българчево, с цел предвиждане на устройствена зона “за депа и претоварни станции за твърди битови отпадъци”, в непосредствена близост до съществуващата такава.

Всички предложения, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са одобрени от комисиите към местния парламент. Предложеният дневен ред беше одобрен и от Председателския съвет към ОбС – Благоевград.

В заседанието се включиха председателят на съвета Радослав Тасков и заместниците му Илиан Георгиев, Злата Ризова, Румен Калайджиев и Цветозар Балабанов.

Сесията на Общински съвет - Благоевград ще се проведе на 31 март /петък/ от 9.30 часа в зала „22-ри Септември”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK