Отпускат средства за наемане на безработни младежи

снимка: infomreja.bg, архив

Отпускат финансови средства за сключване на договори за ползване на насърчителни мерки за заетост и обучение по закона за насърчаване на заетостта, съобщиха от Бюрото по труда в Кюстендил. За работодатели, които ще наемат безработни младежи до 29 години са предвидени 8 375 лева, за работодатели, наемащи младежи до 29 години с трайни увреждания, включително и военноинвалиди - 5257 лв.

С 6670 лева ще разполагат работодателите, които искат да вземат на работа безработни лица с трайни увреждания, 4050 лв.  е сумата за работодатели, разкрили работни места за майки с деца от 3 до 5-годишна възраст, обявиха от Бюротото по труда.

От там уточняват, че средствата осигурени за работодатели, наемащи на работа лица над 50-годишна възраст са 1950 лв. Малко по-малко - 1098 лева са парите за тези, които временно или почасово ще наемат безработни с трайни увреждания.

344 лева се дават за насърчаване на работодатели наемащи безработни лица – самотни родители или майки с деца до 3-годишна възраст.

Работодателите, желаещи да ползват насърчителните мерки, трябва да представят в срок до 5 ноември включително в Дирекция “Бюро по труда” необходимите за кандидатстване документи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK