Започна вторият етап за благоустрояването на спортно-възстановителния център в Сандански

Снимки: Община Сандански

Изграждането на Спортно-рекреационния център в град Сандански протича през три етапа.

I етап – изграждане на спортната зала и паркинг към нея.

II етап – вертикална планировка, благоустрояване и организация на движението.

III етап – изграждане на две спортни площадки.

Районът около Спортната зала ще бъде оформен като цялостен комплекс, включващ 5 дка парк, 11 000 кв. м. зелени площи с автоматизирана поливна система и 1000 кв. м. пешеходни алеи.

До залата ще бъде изградена нова, директна пътна връзка от бул. „Свобода“, където пък пътното платно ще бъде уширено и реорганизирано в трилентово платно и допълнителни ленти за престрояване.

Мащабният проект за изграждането на първата спортна зала в град Сандански ще бъде надграждан. Идеята на кмета Котев е бившите общежития на ПТГ да придобият общинска собственост, за което вече са направени първи стъпки.

Град Сандански ще има един цялостно изграден спортен комплекс със спортна зала, хотелска част, паркова зона и закрит басейн – общинска собственост, който да стане част от целия Спортно-рекреационен център и да се превърне в притегателно място за спорт, отдих, туризъм и любимо място за санданчани.

Целият парков и спортен комплекс ще има изградени пешеходни връзки със съседните жилищни квартали и автомобилен достъп, за удобство на всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK