Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Димитров става консул във Валенсия

Пламен Димитров, снимка: БГНЕС

Решението на Министерския съвет е било взето на закрито заседание на 9 август

Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия, сочи справка в правителствената информационна система, съобщава БГНЕС.

Решението на Министерския съвет е било взето на закрито заседание на 9 август. Със същото решение от длъжност се освобождава досегашният консул във Валенсия, Кралство Испания – Цветелин Цолов, пише още в решението.

БГНЕС припомня, че Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание.

Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която – според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK