Със стилно тържество в Гоце Делчев беше отбелязана 60-годишнината на ПГ по МСС „Пейо Яворов“

Снимка: Infomreja.bg

Днес в Гоце Делчев тържествено беше чествана 60 – годишнината на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“. Гостите бяха посрещани по стар български обичай с хляб и сол още в двора на училището. 

Всеки от тях получи ценен дар – юбилеен  сборник „60 години живеем и горим“. Специално за годишнината бяха изработени плакети, предназначени за министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев, началника на РУО – Ивайло Златанов, кмета на община Гоце Делчев – Владимир Москов, посолството на Малтийския орден, Център „Амалипе“ и  посмъртно за първия директор на училището – Карамфил Костянев. На лично присъстващите плакетите бяха връчени от директора на училището юбиляр – г-н  Ангел Живков.  

Тържеството продължи в Дома на културата,  където приветствие към колектива на училището поднесе заместник – министърът на образованието и науката Таня Михайлова. В словото си тя благодари за труда, който колективът полага, за неговите креативни идеи, за участието му във всички състезания с амбиция за спечелване на призови места. Обръщайки се към учениците, госпожа Михайлова ги посъветва  да следват мечтите си. От името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев тя връчи на директора на училището книгата на Симеон Радев „Строителите на съвременна България“, като пожела: „Продължавайте да строите!“

Поздрав към колектива отправи и кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов. „Резултатите на училището през последните години показват неговата важност за професионалната подготовка и реализация на младите хора. Пожелавам то да продължава да се утвърждава и развива като важно училище в нашата община, област и страна“, каза в приветствието си той, връчвайки на директора знака на града и парична сума, която да бъде използвана за подобряване на материалната база.

Господин Москов изрази благодарност и към Министерството на науката и образованието за неговото добро отношение към образованието на територията на община Гоце Делчев. „Няма училище в нашата община, което да не чувства подкрепата на МОН и на Регионалния инспекторат – Благоевград“, допълни кметът.

От своя страна директорът на ПГ по МСС – Ангел Живков, също благодари на МОН за помощта, „за ремонта на спортната зала, за покрива, за видеонаблюдението, за безплатния интернет, за чисто новия автобус“. Той благодари и на РУО – Благоевград, „за експертната професионална  помощ“.

Юбилеят беше уважен и от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, от представители на различни образователни институции и на Център „Амалипе“, от бивши директори и преподаватели в училището. Много бяха и получените поздравителни адреси – от народния представител Богдан Боцев, от Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград, който лично присъстваше на тържеството, от Центъра  на учебно – тренировъчните  фирми към МОН,  от  основни училища, гимназии в областта и страната.

Домакините поднесоха на своите гости отлично подготвена програма. Ученици рецитираха стихове на Яворов. Те изпълниха и част от неговата драма „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“. В програмата се включиха със свои изпълнения – поздрави, деца от ДГ „Брезичка“ в Гоце Делчев, ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Мосомище и от училище „Неофит Рилски“ в Банско.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK