Отпразнуваха 11-ия рожден ден на Дневния център за стари хора в Разлог

Снимки: Община Разлог

В Разлог отбелязаха 11 години от създаването на Дневния център за стари хора. Той е открит на 24. октомври през 2006 г. Разположен е в партера на масивна 4-етажна сграда в близост до центъра на града.

Потребителите на центъра в момента са 25 човека, които имат удоволствието да ползват комфортната и уютна база. Целите на Дневния център са гарантиране на равноправното положение на възрастните хора и интегрирането им в обществото.

Социалното заведение предоставя на своите потребители занимания по интереси, подпомагане извършването на административни услуги, организиране на различни мероприятия - честване на празници, екскурзии, посещения на концерти, здравна профилактика.

На днешния празник приветствие към потребителите отправиха кметът на Община Разлог, инж. Красимир Герчев, и директорът на Дневния център за стари хора, Елиза Костадинова.

На тържеството присъстваха още зам.-кметът по социалните дейности инж. Венцислав Гърменов, директорът на Историческия музей, Христина Манова, социални работници от социални институции и домове в община Разлог.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с питка и мед, а за потребителите бе осигурена и торта.

Специален поздрав поднесоха децата от Детска градина „Ален мак”, група „Слънце“ с ръководители г-жа Пахова, г-жа Николова и помощник-възпитател г-жа Калоянова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK