Голям благотворителен концерт на ФАНПТ „Топлика“ – село Мосомище (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Снощи Фолклорен ансамбъл за народни песни и танци „Топлика“ – село Мосомище, изнесе голям  концерт на сцената в Дома на културата – Гоце Делчев. Публиката видя различни поколения танцьори, наслади се на автентични музикални фолклорни изпълнения, аплодира и  песента, поднесена  от  7-годишната Гергана Кирова.

Концертът беше изнесен с благотворителна цел – купуване на носии, от които се нуждаят децата в ансамбъла. В края на спектакъла водещите обявиха, че от продажбата на билети са осигурени около 1 300 лева. Към тях е се прибавят и парите от продажба на мартеници, изработени в читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“ –  Мосомище. Съпричастни към каузата са били и четвъртокласници от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, с класен ръководител госпожа Головодова, които също са изработили мартенички и събраните  средства са дарили на ансамбъла в Мосомище. Така сумата от мартенички е достигнала 900 лева.

В концерта се включиха и местните певчески дарования Бояна Карпатова и Боряна Карпузова.

Благотворителната изява  се състоя в Деня на самодееца и само две седмици преди да се навърши една година от създаването на Фолклорния ансамбъл за народни песни и танци - Мосомище.

 „На 16.03. миналата година обединихме  всички самодейни групи към нашето читалище – детска и женска танцова група – съответно „Кръшно хорце“ и „Кръшно хоро“, женска формация за автентичен фолклор и мъжка фолклорна група „Войводите“. Сега самодейците в ансамбъла са общо 90 души. Ръководителите са трима – Надя Шушутева  на танцьорите, Исмаил Даракчи от Брезница – на певиците, и Николай Донков – на „Войводите“, казва председателката на читалището Анна Донкова.

Изявата на самодейците от Мосомище беше уважена и от кметовете на община Гоце Делчев и село Мосомище – Владимир Москов и Тодор Либяховски.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Penka Donkova22:46 - 02.03.2019
Pozdravlenia, Pozdravlenia !! Gordeia se , che sam Mosomishka snaxa . Mosomishte , go chuvstvam kato moi roden dom
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK