Ученици от Якоруда отбелязаха Деня на Земята с конкурси, дефиле, засаждане на пролетни цветя и екскурзия

Снимки: СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда

Ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий" - Якоруда, отбелязаха в аванс Деня на Земята - 22. април, като се включиха в различни инициативи.

В петък възпитаници на училището от 2. "а" и 2. "в" клас с ръководители Галя Шаламанова и Пепа Баненска засадиха пролетни цветя и освежиха красивия училищен двор под мотото "С любов към природата".

Ученици от 1-12. клас оформиха специален кът от рисунки, табла и предмети, изработени от отпадни продукти. Направена бе презентация за Деня на Земята от преподавателката по информационни технологии - Айше Осман.

Под ръководството на Анифе Кунгьова - учител по география и икономика, седмокласници раздадоха брошури с екологично съдържание.

С тематичен рецитал "Земята и хлябът са живот и енергия", подготвен от ученици от 7. "а" и 7. "б" клас със съдействивето на техния ръководител Айше Юрукова - учител по биология и здравно образование, бе акцентирано, че Денят на Земята се празнува навсякъде по света.

Възпитаници на училището с директор Николай Хаджиценев взеха активно участие и в конкурса "За хляба наш...". Представени бяха повече от 60 питки, погачи и обредни хлябове. Раздадени бяха много индивидуални награди, както и награди за масово участие по класове.

Проведено бе и пъстро дефиле на ученици с костюми, изработени от екоматериали и отпадни продукти. Масово участие взеха предимно децата от началния курс - 1-4. клас. С интересни костюми и идеии за по-чиста природа и как да опазим нашата планета Земя се представиха и учениците от 2. "б" клас с ръководител Любка Вацкова. Първо място за най-атрактивен костюм бе присъдено на първокласничката Елица Малчова.

В края на тържеството всеки клас се събра на трапеза и опита от вкусните питки, което бе достоен завършек на празника.

В събота за ученици от 6. и 7. клас в СУ "Св. св. Кирил и Методий", по инициатива на техните ръководители - Айше Юрукова, Анифе Кунгьова, А. Шаранска, В. Шаламанова и Исмаил Цикалов, бе организирана екскурзия в Пловдив, посветена на Деня на Земята.

Групата посети Регионалния природонаучен музей и редица други забележителности в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK