Пролетното почистване в Гоце Делчев тече с пълна пара

Снимки: Община Гоце Делчев

Традиционното пролетно чистене в община Гоце Делчев започна от 27. март и ще продължи до 5. април.

В момента то тече с пълна пара в цялата община. Голяма част от учебните и детски заведения, както и институциите, избраха днешния слънчев петъчен ден, за да се включат в инициативата.

Благодарим за усърдието на учениците от основните и средни училища в града, които вчера и днес активно се включиха в почистването, заявиха от общинската администрация
Кметът Владимир Москов заедно с общинските служители също се включиха по традиция във великденското чистене.

Както и миналата година, те почистиха пътя Гоце Делчев - Делчево, Гоце Делчев - Попови ливади, прекия път за село Мосомище, пътя от Гоце Делчев до местността Барото и отсечката от кръговото кръстовище при изхода на града до село Ляски по главния път в посока към ГКПП- Илинден.

Десетки чували с отпадъци бяха събрани от крайпътните канавки. Голяма част от това замърсяване е причинено от недобросъвестни шофьори и пътници, които изхвърлят всякакви отпадъци от прозорците на автомобилите.

Чистотата на нашия дом, улица, квартал, нашия град и на цялата ни държава, е отговорност на всеки един от нас.

В момента, когато в община Гоце Делчев кампанията по пролетното почистване е в разгара си, за пореден път от община Гоце Делчев призовават - изхвърляйте отпадъци само на определените за целта места, пазете природата и възпитавайте по този начин децата.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK