Отново пътните такси по границите са на автоматичен режим

Снимка: Infomreja.bg

Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим.

От 13.00 часа днес е възстановена автоматизираната обработка на пътни превозни средства в модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) по всички ГКПП и системите работят нормално.

Аварийната (ръчна) обработка започна в 20.00 часа на 08.04.2018 г. (неделя) и беше предварително планирана до 08:00 ч. на 10.04.2018 г. (вторник), но приключи предсрочно още по-обед в понеделник, 09.04.2018 г.

Техническите процедури бяха свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8.2.1 „Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул „Пътни такси и разрешителен режим". Цялостното изпълнение на проекта, включващо и други оптимизационни дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим.

Периодът на извършване на техническите процедури беше избран след анализ на трафика, поради по-малкия брой преминаващи товарни автомобили през почивните дни. Оправдаха се и предварителните очаквания техническите процедури да не се отразят на интензивния трафик на леки автомобили и автобуси.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK