Отново повод за гордост за възпитаниците на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1866“ - Благоевград

Снимки: НЧ "Никола Вапцаров-1866"

На 1 юни в София се проведе зоналният етап на фестивала за руска поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“. Градски детски хор при НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1866“ - Благоевград, с диригент Христо Кротев и помощник-диригент Николина Кротева спечели първа награда и се класира за националния етап, който ще се проведе през септември.

На 2 юни в град Пловдив се проведе XIX Национален музикален конкурс „Милчо Петров“. В състезанието премериха сили над 90 деца от музикалните школи по: пиано, акордеон, цигулка, китара и ударни инструменти от цяла България.

Симеона Кротева, възпитаник на Детската музикална школа при читалището с преподавател Иванка Коляшева, се представи блестящо на конкурсната сцена и завоюва най-високите оценки в своята възрастова група. Тя завоюва златен медал и специалната награда на журито – „Милчо Петров“.

Също на 2 юни малките танцьори от Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ с ръководители Иван Иванов и Мая Джибарова участваха в Националния фестивал „Оро се вие – цървули се кинат“ в Първомай. Те завоюваха второ място в своята възрастова група и очакват да получат 8 бр. народни носии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax