Бисер Михайлов: Очаква се до час опашка на Кулата да няма

Снимка: Infomreja.bg

Резултат от предприетите действия сутринта колоната значително намалява и се очаква в рамките на час, час и половина да бъдат изтеглени всички товарни автомобили, които чакат на опашката.

Това обясни пред ИНФОМРЕЖА областният управител на Благоевград – Бисер Михайлов.

Той е на ГКПП-Кулата, и следи на място ситуацията. Михайлов обясни, че основната причина за големите опашки от ТИР-ове е засиленият трафик, особено в днешния петъчен ден.

„Нещата започват да се нормализират заради предприетите мерки от сутринта.

Заради засиления трафик се образува доста голяма колона от товарни автомобили в зоната на ГКПП-Кулата.

Още от сутринта проведохме разговор с началника на митница „Югозападна“ – господин Александров. Бяха организирани два допълнителни екипа от агенция „Митници“. Беше отворено допълнително трасе с цел облекчаване преминаването на товарните автомобили.

Максимално натоварване изискахме от екипите, проверяващи камионите за да снижим до минимум времето за преминаване на всеки товарен автомобил, но не за сметка на контрола!

За безопасност на шофьорите в зоната на пункта имаме медицински екип заедно с линейка, който ще остане на място толкова, колкото е необходимо. Раздадохме и вода на шофьорите заради високите температури. Имаме и създадена организация съвместно с БЧК за раздаване на допълнителни количества както вода, така и храна.

Според постоянната статистика, която се води за броя на преминаващите автомобили през Кулата, сравнено със същия период, но през 2017, ние имаме повече от 10% повишение на автомобилите.

Това е една от причините да имаме периодически натрупване на изключително много товарни автомобили.“

Според Михайлов през август не се очаква подобно задръстване заради отпускарския сезон.

Шофьорите на камиони все още са изнервени и твърдят, че митничарите от българска страна не работят.

„Това се случва ежеседмично, аз чакам от 4,30 ч. сутринта, все още не съм и на 5 метра от пункта“, каза тираджия.

Местните говорят за създалото се напрежение, за надуването на клаксони и крещенето на нервните шофьори. Достигнало се и до сблъсъци.

Според официалното съобщение в сайта на МВР:

„Затруднено е движението на товарни автомобила на ГКПП-Кулата. По информация на ГДГП причината е в известно забавяне на обработката на товарите.“

Шофьори споделят още, че задръствания има не само на Кулата, но и на Капитан Андреево.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK