1 година затвор за македонец, хващан два пъти да кара пиян

Снимка: Infomreja.bg

Игор П. ще трябва да плати и глоба от 500 лв.

50-годишен македонски гражданин Игор П., хванат на два пъти да управлява товарен автомобил след употреба на алкохол, получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, с режим на изтърпяване “общ“  и „глоба“ в размер на 500 лв.

Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров го призна за виновен в това, че на 09.11.2016 година, на ГКПП- Гюешево, на трасе „влизащи МПС в Република България“, е управлявал товарен автомобил, влекач, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно с 0,62 промила.

Игор П. е осъждан за същото престъпление, с влязла в сила присъда за деяние по чл. 343б, ал.1 от НК, със Споразумение от 16.08.2016 г. В този случай става дума за престъпление по чл. 343б, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, предвид което и на основание  чл. 54 от НК, съдът му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година  и „глоба“ в размер на 500 лв.

Македонският гражданин има условна присъда за същото престъпление и по описа на Районен съд-Благоевград. Съдът в Кюстендил му налага най-тежкото от постановените наказания, а именно- „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, като постановява ефективното му изтърпяване при режим „общ“ и наказание „глоба“ в размер на 500 лв.

Присъдата подлежи на жалба и/или протест пред Окръжен съд-Кюстендил, в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6