Отново гледат делото на Янко Тренчев - обвинен в изнасилване на малолетна

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Янко Тренчев (на 46 години) за изнасилване, блудствени действия и създаване на порнографски материал с участие на непълнолетно момиче.

Тренчев и пострадалото петнадесетгодишно момиче – В., се познавали от около девет години, покрай приятелските отношения между семействата им. Освен това тя била в дружески отношения с по-голямата му дъщеря, с която се познавали от малки. Майките им също били в приятелски отношения, като момичетата оставали да преспиват в къщата на едната или на другата.

От 20.03.2018 г. Янко позвънил няколко пъти по телефона на В., като искал от нея да се срещнат, под предлог да поговорят и да получи информация за поведението на дъщеря си и жена си. Момичето му отказвало.

Обажданията му станали все по-чести и настоятелни, като В. решила да се отбие до адреса, на който живеело приятелското семейство, както и да вземе свои дрехи, които по-рано била оставила у тях.

Около 14 ч. на 23.03.2018 г. тя отишла в жилището, където се намирал само Тренчев, който пиел ракия. Първоначално мъжът я разпитвал за жена си и дъщеря си. Впоследствие обаче той се приближил и започнал да я прегръща, опипва и целува. Момичето се отдръпнало и направило опит да се съпротивлява и да го отблъсне. Обвиняемият я бутнал към едно от леглата, свалил дънките й и я ударил по лицето, след което осъществил насилствен полов акт и блудствени действия с петнадесетгодишно момиче.

Освен това Янко заснел на мобилен телефон три видеоклипа, съдържащи реални блудствени действия и съвкупление с участието на пострадалата. Мъжът я заплашил, че ако разкаже за случилото се на майка си или на жена му, щял да ги публикува в социална мрежа „Фейсбук“.

Тази ситуация се развила за около два часа, той нанесъл множество удари по различни части на тялото и лицето на детето, дърпал го за косата, заплашвал го с нож и словесно.

Същият ден, след като се прибрала вкъщи разплакана, В. споделила на майка си за случилото и бил подаден сигнал в Районното управление в гр. Благоевград.

От март 2018 г. обвиняемият Я.Т. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, както писа ИНФОМРЕЖА. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

При последната мярка Тренчев каза пред журналисти, че не е виновен и че всичко постановка. Това са твърденията и на съпругата му.

Тренчев се е признал за виновен, че е правил секс с непълнолетното момиче, но според него момичето е било съгласно.

Мъжът има две дъщери. Съпругата му настоява, че майката на В.Д. искала преди време да раздели семейство Тренчеви, но не успяла. Известно време обаче Янко и жена му наистина живеели разделени, след това отново се събрали и вече не общували със семейните си приятели – родителите на изнасилената.

Относно това дали Янко и майката на В. са имали връзка, т.е. изневяра, съпругата Анна Тренчева каза, че „не е видяла с очите си“.

Според нея момичето „не е стока“. Имало досие в полицията, че преди време било хванато в компания на наркомани и дилъри. 

Майката на В.Д. я оставила, когато детето било на 13 г. Родителят заминал за Кипър. Баща ѝ е починал преди година. 15-годишната към момента, твърди Тренчева, има приятел, с когото живее. Той също искал преди време да се саморазправя с Янко.

 

Снимка: Infomreja.bg, архив
Снимка: Infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK