Протестите в Благоевград: За оставка и срещу полицейското насилие

Снимка: Infomreja.bg

Блокирана бе улицата пред ОД на МВР - Благоевград

Протестиращи блокираха движението пред сградата на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Днешният протест с искане за оставка на премиера и главния прокурор започна традиционно при сградата на Община Благоевград и премина през традиционния си маршрут през офиса на ГЕРБ до Областната управа.

Днес обаче голяма част от протестиращите се събраха и на ул. „Владо Черноземски“ при Първо РУ. Те подкрепиха своя съгражданин Николай Кутанов, който твърди, че е бил заплашен от полицай и ударен от друг.

По случая е назначена полицейска проверка, а днес в сайта struma.com бе публикувано интервю с полицая В. Чакпъков, но от ОДМВР няма официална информация за негово изказване и становище по темата.

Протестиращите викаха „Оставка“ пред полицейската сграда и се обявиха против насилието като отбелязаха, че сред служителите на МВР има съвестни хора, които изпълняват задълженията си. Движението по улицата бе блокирано на пешеходната пътека точно пред входа на Районното.

Сред полицаите бе и началникът на звено „Охранителна полиция“, който вчера лично присъства и на блокадата на главен път Е-79 при Кресна.

„Не“ на мутренския подход, на заплахите и арогантността казаха всички събрали се. Те стоят твърдо зад Кутанов и искат обективно разследване имало ли е превишаване на правата от страна на служителите на МВР, охранявали протеста при Кресна.

По-рано днес ИНФОМРЕЖА потърси мнението на едни от най-изявените и редовни протестиращи като всички се обединиха около становището, че насилие е недопустимо, а исканията на хората са за по-добро бъдеще за всеки, включително и хората под пагон.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=INFOMREJA&set=a.3823986507627877

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK