Все още не е ясно кой е причинил тежкото ПТП с шестима загинали

Снимка: Infomreja.bg

Единият водач е бил на 18 години

Във връзка с настъпило пътнотранспортно произшествие днес около 01,00 ч. до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, в Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител за това, че при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице.

Установено е, че лек автомобил, марка „Мерцедес“, със старозагорска регистрация, управляван от Ю.А, на 18 г., се е движил в посока гр. Шипка  - гр. Казанлък. В автомобила пътували още четирима мъже  -  В.С., на 20 г., Ю.Щ., на 30 г., И.И., на 18 г.  и Г.Х., на 19 г.

По същото време в посока гр. Казанлък - гр. Шипка се движил лек автомобил, марка „Ауди“, с габровска регистрация, управляван от 42-годишния Л.У.

В близост до разклона за с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък,  е настъпил, по първоначални данни, челен сблъсък между двата автомобила. След удара те се завъртели и спрели в източния банкет на пътя, на разстояние около два метра един от друг.

В резултат на удара на място са загинали Ю.А, на 18 г., Л.У. на 42 г., В.С. на 20 г., Ю.Щ. на 30 г., И.И., на 18 г. и Г.Х., на 19 г.

По делото са разпитани свидетели. Извършен е оглед на местопроизшествие. Предстои да бъдат иззети записи от видеокамери от стопански обект, намиращ се близо до настъпилото произшествие. Назначени са експертизи – съдебномедицински, автотехническа и химически.

Разследването по делото продължава, като предстои извършването на действия за установяване на обстоятелства по делото  – разпити на свидетели, изготвяне на заключенията на назначените експертизи и др.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK