Видни общественици възлагат на Андон Тодоров надеждата за промяна с мотив: Ножът е опрял до кокала!

Подкрепата си за Тодорон обявиха д-р Вангел Арабаджиев, Кирил Икономов, д-р Нина Георгиева, Димитър Ирибозов и Антони Стоилов

Видни общественици на Благоевград възлагат на Андон Тодоров надеждата за промяна на статуквото с мотив: Ножът е опрял до кокала!

 

Д-р Вангел Арабаджиев: Дошло е време за промяна и за справедливост, нужни са мъже с характер! 

Дошло е време разделно. Ножът е опрял до кокала. Българският народ, респективно гражданите на Благоевград ,  нямат вече сили и възможности да оцеляват икономически и физически. Властимащите на национално ниво 10 години провеждат политика на принципа „тука има-тука нема”, подобно на една циганска игра. Има АЕЦ – няма АЕЦ, има Южен поток – няма Южен поток... В резултат на това и на други грешки в управлението бяха загубени милиарди левове и големи инвеститори напуснаха страната.

Същото е положението и в нашият роден Благоевград. Досегашният кметски екип осем години управлява с програмата, която и днес ни предлага. Тези години не стигнаха и сега отново при внимателен прочит виждаме, че се разчита на късата памет на хората и  стари идеи се предлагат като нови.

Още по-внимателен прочит прави видим факта, че в програмите на всички кандидат кметове са залегнали идеите, а някои направо са преписали предложенията  на г-н Андон Тодоров като общински съветник, идеи и предложения, които не намериха подкрепа и реализация от предишния кметски екип и общински съвет.

Ето затова смятам, че на предстоящите избори за кмет и общински съвет всички граждани на Благоевград трябва да подкрепят кандидатурата на г-н Андон Тодоров, защото е необходимо вятърът на промяната да донесе на Благоевград чист въздух, зеленина, спокойна жизнена среда и най-вече инвестиции, реално реализирани проекти, работни места и достойни заплати, възможност за реализация на всеки човек, според неговите лични качества, възможности и образователен ценз, уважение и достойнство за всеки гражданин на Благоевград.

Мотото на кампанията на г-н Антон Тодоров „Справедливост за Благоевград”, сигурен съм, е желанието на всеки един от нас. Победата на г-н Андон Тодоров в тези кметски избори не подлежи на съмнение и ще бъде логичната крачка от неговото  развитие като политик. Делото му е справедливо, подкрепено от енергията, знанията и надеждите на много млади хора. Победата на г-н Андон Тодоров е неизбежна, защото е мъж с характер.

Аз, моето семейство, моите колеги и приятели категорично подкрепяме кандидатурата на г-н Андон Тодоров за кмет на община Благоевград. Направете го и вие! Не се страхувайте! Дошло е време за промяна! Дошло е време за справедливост за Благоевград!

Д-р Вангел Арабаджиев

 

Композиторът Кирил Икономов: Единствено Андон Тодоров заслужава  гласовете на благоевградчани за кметския пост в града, културата се подмени с халтура, това е страшно и тъжно!

Андон Тодоров е бъдещият кмет на Благоевград! Той е упорит и честен, отговорен , енергичен и съобразителен. Той е бизнесмен, който винаги постига поставените си цели, но без да забравя и да потъпква християнските ценности.

Миналото, настоящето и бъдещето на Благоевград са неговата болка и любов.

Младите хора напускат града, мощни предприятия спират работата си,  работници остават на улицата... Очевидно градът загива.  Сривът на заплатите    до ниво на най- ниски в страната е факт, културата се подмени с халтура и няма по-страшно от това!

Андон Тодоров  пръв открито заговори за проблемите в града и се опълчи на сегашното статукво. Не се уплаши от заплахите,  не преклони покорно глава и рискува собствения си бизнес като дори го затвори в знак на протест! 

Голямото му предимство е, че той е политик с история, стъпил е твърдо „на земята“ и е наясно с проблемите на благоевградчани. Той може да привлече инвеститори и да подобри средата за живот.

Програмата му е амбициозна, изцяло ориентирана към подобряване на жизнения стандарт и  условията на живот и релакс в общината, затова има пълната ми подкрепа.

Андон Тодоров и екипът му не само не си затварят очите пред проблемите на Благоевград, по- важното е че имат идеи и  конкретни експертни решения. Те не се  страхуват да питат, да се  консултират и  да ползват чуждия опит и добри практики.

Благоевград трябва да се изведе в правилната посока и да върне името си на процъфтяващ град. Подкрепям го! Подкрепете го и вие!

Кирил Икономов, композитор

 

Педиатърът  д-р Нина Георгиева, кандидат за общински съветник от листата на Коалиция „партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – „ВОЛЯ”: „Само човек със силен и борбен дух ще промени Благоевград!

Само човек със силен и борбен дух като Андон Тодоров ще промени Благоевград! Той се показа и се доказа като такъв през последния мандат като общински съветник, а и опитът му в местния парламент вече 12 години показва зрялост в политиката и познаване в детайли на плюсовете и минусите не само в управлението на областния център на Пиринско, но и  проблемите на хората.

Андон Тодоров е подготвен практически да поеме управлението на най- важната община в Югозапада. Успешният му бизнес през годините е доказателство за умението му да ръководи, да работи с хора и в екип, да се доверява на доказани експерти , без да се влияе от политическите им убеждения и пристрастия. Социалната програма, която преследва търпеливо и целенасочено от години е за подобряване на работата и обгрижването на децата в детските ясли и градини и в подкрепа на младите образовани семейства.

Като педиатър съм силно впечатлена от конкретните мерки, на пръв поглед дребни,  но изключително важни за здравето на децата като осигуряване на бутилирана вода за всяко от тях, стъпка, която би предотвратила разпространението на вируси и заразяване на хлапетата едно от друго. От опита си като специалист по детски болести и научната ми и практическа работа в сферата на бронхиалната астма знам колко важна е хигиената и чистотата на въздуха за здравето на хората и особено на най- малките, които са най- чувствителни към замърсяване.

Затова подкрепих  Коалиция „партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – „ВОЛЯ” с присъствието си в листата за общински съветници  и с вярата, че заедно с ще успеем да изискаме  налагането на  строги мерки за предприятията от промишлената зона на града, които замърсяват въздуха, както и ще работим за създаване на  повече зелени зони и места за забавление на най-малките в Благоевград. Откриването на   нови работни места също е сред приоритетите на коалицията, които ще задържат младите семейства в Благоевград.

Не съм политически обвързана и не съм членувала в партии. Искам промяна в Благоевград и вярвам, че такава може да се случи само с промяна в управлението. Андон Тодоров го може, да  му дадем подкрепата да го направи!

Д-р Нина Георгиева, педиатър

 

Мениджърът Димитър Ирибозов: Аз ще гласувам за Андон Тодоров! Не трябва да позволим градът ни да се срине от проспериращ дом на младите  хора до обезлюдяващо населено място със затихващи функции, плячкосано от софиянци!

От проспериращ град на младите хора Благоевград  вече е  град със затихващи функции. Няма бизнес, младите намаляват, улиците вечер са пусти, а хората,  които  дори на празници и концерти не искат да излязат по площадите.  Само след дни всички ние ще имаме шанса да променим ситуацията. Веднъж на 4 години!

Предстоящите избори са изключително важни за бъдещето на община Благоевград. Те са „крайъгълен камък” в историята на нашия град, защото от тези избори зависи дали ще продължим да се сгромолясваме до пълно обезлюдяване, заради липса на управленска визия за развитие, или ще променим курса към възраждане.

От нас зависи дали ще позволим на софиянци да грабят безогледно на принципа „След мен и потоп” или ще се измъкнем сами от блатото, в което сме затънали до гушата. Направих си труда да се запозная с програмите и идеите на кандидатите за кмет, които считам, че са с реални шансове да поведат управлението на града ни в нова по- добра посока. Най-пълната, реално изпълнима и в същото време амбициозна програма, подчинена на желанията на гражданите на Благоевград е тази на  Андон Тодоров, кандидатът за кмет от Коалиция „партия на ЗЕЛЕНИТЕ“ – „ВОЛЯ”.  

Това е програма,  в която всяка дума е премислена , а всяка идея е подчинена на обществения интерес. Тя не звучи  като лозунг, копиран и пренесен директно, без мисъл от националната програма на управляващите!  Андон Тодоров израсна в годините като бизнесмен и политик, работата го промени в голяма степен, защото той се учи от грешките , вместо да си затваря очите за тях! Това е човекът, който има волята, знанието и желанието  да обърне икономическият тренд на града в положителна посока. Той живее със семейството си в този град,  работи в този град и не иска като много други да го напусне.

Убеден съм, че ако му дадем шанса ще направи силен, компетентен и отговорен екип от местни професионалисти, с които да привлече големи и стабилни инвеститори и да прекрати порочните практики в управлението на града и общината. Вярвам, че този екип ще съумее да спре миграцията на благоевградчани с разкриване на нови работни места, за да имат възможност хората да са сигурни и оценени в родния си град, да получават достойни доходи тук, а не да са принудени да пътуват всеки ден в съседните общини и в столицата на работа.

Андон Тодоров е амбициран да създаде условия за увеличаване на раждаемостта сред образованите млади хора, за да се подобри  демографската ситуация в Благоевград. Аз ще гласувам за Андон Тодоров!

Димитър Ирибозов,  мениджър Югозападен регион в България към Австрийските пощи

 

Проф. Антони Стоилов: 30 години се наслушахме на мамещи думи и забравени обещания! Давам гласа си за човека, който не прекланя глава пред силните на деня!

След близо по-малко от месец ще се навършат тридесет години от началото на т.нар. преход в България. Тридесет години, през които основното, на което се наслушах по време на десетките досега политически избори, бяха думи, думи, думи… Красиви, мамещи и затова - прелъстяващи преди избори, но забравяни и изпразвани от съдържание след тях. Думи, чиято роля сякаш се свеждаше единствено до това да унищожат смисъла, който те носят.

Приятното изключение в това отношение виждам в лицето на кандидата за кмет Андон Тодоров. Безкомпромисната борба срещу „общата чашка за вода“ на дечицата в детските градини, срещу застрояването на парка  „Бачиново“, опитите да наложи в дневния ред на общинарите ни наредба за стимулиране на раждаемостта в общината, съчетана с парични стимули за образованите родители, привеждането на калните и неосветени улици от крайните квартали в нормален вид и т.н. и т.н. са светъл лъч и доказателство, че в общината ни все още има хора с воля и характер, които са в състояние отново да напълнят думите със съдържание.

Ще гласувам за Антон Тодоров, защото той показа, че не робува на силните на деня и не прекланя глава пред авторитети – сигурен знак, че може безкомпромисно да отстоява интересите на общината на най-високо ниво. Защото в програмата си залага на образованието и партньорството с образователните институции в града, което ще рече, че най-после някой от местните ни управленци е решил да използва в интерес на общината експертизата, която несъмнено притежават десетки преподаватели от Югозападния университет и училищата.

Защото с политическия си партньор може да реши проблема с липсата на денонощна аптека в Благоевград и скъпите горива. Защото буквално осигурява хляба на стотиците, на които е работодател. Защото като бизнесмен има необходимите контакти и възможности да разкрие нови работни места в града със затихващи функции, в града, който вече е последен по ниво на работната заплата в страната. Защото дори само изброеното дотук да осъществи, това ще означава, че мъртвите очи на сградите в града вечер отново ще светнат.    

Проф. д-р Антони Стоилов, преподавател в Югозападния университет

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK