Отнемат имущество за над 1,2 милиона лева от двама петричани

Снимка: Infomreja.bg, архив

Руслан Иванов и Жулиета Димитрова не са могли да докажат законен източник на доходите си

С решение на Окръжен съд – Благоевград, се отнема незаконно придобито имущество в размер на 1 264 178.83 лв.

Искът на КПКОНПИ е уважен изцяло и в полза на държавата е отнето имущество от Руслан Иванов и Жулиета Димитрова от гр. Петрич – суми по сметки, суми по пазарна стойност на лек автомобил БМВ и от продажба на недвижим имот, както и парични средства от продажба на златни бижута, други благородни метали и монети.

Проверката на КПКОНПИ за доходите на Руслан Иванов е започнала след обвинителен акт от прокуратурата за данъчни престъпления - неплащане на данъчни задължения в особено големи размери. Установени са значителни несъответствия в доходите на Иванов и Димитрова - като свързано с него лице, за което са предоставени доказателства пред съда.

Няма открит законен източник на доходите от продажба на злато и благородни метали, нито е представено доказателство, че те са наследствени.

Руслан Иванов не е упражнявал друга дейност по трудово правоотношение и няма регистрация като собственик или съдружник в търговско дружество, едноличен търговец или земеделски производител.

За Жулиета Димитрова също не е установено наличие на трудово правоотношение и така източник на законни доходи.

Окръжен съд – Бургас постанови решение, с което е уважен иск на КПКОНПИ на стойност 97 600 лв. В полза на държавата се отнемат: апартамент в гр. Бургас, дворно място и 3 поземлени имота в селища в Бургаска област, 2 товарни и 13 леки автомобила (марки „Мерцедес“, БМВ, „Фолксваген“, „Рено“, „Форд“, „Фиат“, „Опел“).

Исковата молба е срещу Ал. Х., след привличането му в качеството му обвиняем от прокуратурата за това, че е държал акцизни стоки без бандерол – цигари. В хода на производството Х. е починал, а обезпеченото от съда имущество, което се явява и предмет на отнемане, е преминало по закон в неговите наследници.

Съдебните решения на Окръжните съдилища в Бургас и Благоевград са влезли в сила.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK