Отнеха за три години лиценза на „Лийв Табако - А. Михайлидис“ АД

Михаил Папанастасиу, снимка: Infomreja.bg

Правителството днес прие решение за отнемане за срок от три години лиценза за промишлена обработка на тютюн на гръцката фирма „Лийв табако - А. Михайлидис“ АД – Сандански, станала през последните години скандално известна с неплащането на изкупените тютюни от производители от цялата страна.

Причината за наложеното първоначално наказание е неизпълнени изисквания на законовите и подзаконовите нормативни актове, свързани с издаденото разрешение - лиценз за промишлена обработка на тютюн, а именно – изкупена от дружеството, но неизплатена на тютюнопроизводителите продукция.

Въпреки отнетия лиценз в Гоцеделчевско и по-скоро в селата Дебрен, община Гърмен, сатовчанските Слащен, Вълкосел, Туховища и др. все още неразплатени остават около половината изкупени количества тютюни през 2015 година от „Лийв табако - А. Михайлидис“ АД“.  

Сагата в очакване гръцката фирма да плати тютюните на производителите продължава вече четвърта година.

В момента се водят разговори „Булгартабак“ да покрие дълговете на гръцката фирма като изплати парите от изкупената им през 2015 година продукция.

През годините в Гоцеделчевско ужилените тютюнопроизводители бяха многократно лъгани от ръководството на гръцката филма.

От проведени многократно събрания и митинги ощетените производители на жълтото злато си тръгваха с попарени надежди от неизпълнените обещания, че след известно време фирмата ще  започне да им се издължава.

Обещанията от страна на управителя - Михаил Папанастасиу, че графиците и парите са готови и тази или онази седмица или месец плащанията ще стартират, също оставаха само в мечтите и надеждите на стотиците тютюнопроизводители от региона, докато се стигна до днешното решение на Министерски съвет за отнемане на лиценза за три години на гръцката „Лийв табако - А. Михайлидис“ АД“, която на практика в следващите три години няма да има право да изкупува тютюни.

 

Кметът на Сатовча, Арбен Мименов, и Михаил Папанастасиу, снимка: Infomreja.bg
На трибуната: Байрам Дерменджиев - представител на гръцката фирма "Михайлидис", снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK