Отложиха събарянето на 119 ромски къщи в Гърмен

снимка: infomreja.bg, архив

Заместник-областният управител на Пиринско Бисер Михайлов издейства да бъде отложено събарянето на 119 незаконни къщи в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен. Вместо това жителите на махалата ще се сдобият с едноетажни типови къщички, които общината ще изгради със средства по Оперативна програма "Регионално развитие".

Кметът на общината Ахмед Башев пое ангажимент до месец-два да изготви подробни устройствени планове в гетото, където всички постройки са незаконни. След това ще изготви проект, с който да кандидатства за финансиране и изграждане на общински жилища на местното ромско население.

Кметският ангажимент и подкрепата на заместник-областния управител засега отложи изпълнението на 119 заповеди за събаряне на незаконно изградени постройки в циганския квартал на Гърмен. Преди половин година Регионалната дирекция по строителен контрол разпореди да бъдат премахнати всички опасни колиби в махалата.

"Засега стопираме изпълнението на тази заповед, защото това няма да реши проблема на хората. Те ще останат не на улицата, а направо в калта. Сега съществуващите постройки не могат да се узаконят. Те ще бъдат съборени, но на тяхно място ще бъдат изградени типови къщички", обясни заместник-областният управител Бисер Михайлов.  

Ахмед Башев е кмет на общината от 11 години. Местното ромско население обаче живее върху общински терени, които не са вкарани в регулация.

 

КОМЕНТАРИ

66620:42 - 23.02.2012
къде да се запиша да стана и аз ромка,то се видя че с честен труд доникаде нестигнах и аз искам къща без пари в тази циганска държава
12309:48 - 23.02.2012
те работят заедно как тогава герб ще спечшли избори в гърмен те се продават и укриват престъпника башев л
lnn23:40 - 22.02.2012
да много правилно заключение. феодала башев си строи лична циганска електорална крепост с държавни пари, но и с помоща на герб и по-специално на такива смотаняци като бисер михайлов със купената диплома. да е** майк* му и урунгела.
azaza23:35 - 22.02.2012
Като не искаш да са в калта тъпанар такъв си ги вземи у вас в двора!

FACEBOOK