Обвиняем за убийство на съпругата си остава с мярка „Задържане под стража“

Снимка: Infomreja.bg

Сашо Д. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 22 януари тази година

Окръжен съд-Кюстендил, остави без уважение молбата на 65-годишния Сашо Д. от Кюстендил за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража”, в по- лека. Той е обвинен за престъпление по чл. 116, ал.1, т.6а, във вр. с чл. 115 от НК, за убийство на съпругата му в кюстендилския квартал „Герена“, извършено в условията на домашно насилие.

Съдът, под председателството на съдия Евгения Стамова счете, че не са налице обстоятелства за отпадане на обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на деянието, както и, че е налице опасност от извършване на престъпление. По делото има доказателства за предприети от обвиняемия действия по заличаване на следите от престъплението. Липсва здравословен проблем, който да води до промяна на мярката, пише още в мотивите на съда.

Сашо Д. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от 22 януари тази година, с определение на Окръжен съд – Кюстендил. През това време той е лекуван в Специализираната болница за лечение на лишени от свобода в гр. Ловеч, в Психиатричното отделение, заради алкохолна зависимост. Здравословното му състояние се следи, като към момента не се налага болнично лечение.

Определението, с което Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на 65-годишния Сашо Д., обвиняем за убийство на съпругата си, може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK