Младите хора от ГЕРБ – Кюстендил, с полезна информационна кампания относно ваксините

Снимки: ПП ГЕРБ

В брошурата е обяснено какво трябва да се знае за ваксините срещу коронавирусната инфекция

С информационна кампания относно имунизационния процес и ваксините срещу Ковид-19 младите хора от ГЕРБ – Кюстендил, противодействат на разпространяването на фалшиви новини по тази тема. От младежката структура са разработили полезна информационна брошура, позовавайки се на надеждни източници, като световни, европейски и национални здравни организации и институции. В брошурата е обяснено също какво трябва да се знае за ваксините срещу коронавирусната инфекция, посочени са и официалните източници, откъдето хората могат да се информират.

Информационната кампания обхваща всички общини от област Кюстендил, като в рамките на няколко дни ще бъдат разпространени над 10 000 брошури в малки и в по-големи населени места. „Ще се постараем брошурите да достигнат до възможно  най-голям кръг от хора в различни възрастови групи, за да могат гражданите да получат обективна и надеждна информация“, коментираха от младежката структура. Припомняме, че в момента тече активна кампания по ваксиниране в област Кюстендил и в цялата страна.

„Само когато имаме точна и адекватна информация, а не манипулативно поднесена такава през фалшиви източници, можем да вземем най-правилното за себе си решение относно имунизационния процес срещу COVID-19“, коментираха младите хора. Те бяха категорични, че световната пандемия и човешкото здраве са теми, с които по никакъв начин не бива да се злоупотребява и да се разпространява дезинформация.

„Трябва да противодействаме своевременно на процесите на дезинформация, които използват страховете и притесненията на хората. Когато разграничаваме фактите от измислиците, спасяваме човешки животи“, коментира областният координатор на Младежи ГЕРБ Нели Точева. Тя апелира да не се споделя в онлайн пространството непроверена информация от съмнителни източници. „Бъдете информирани днес, за да сте ориентирани утре!“, призоваха още младите хора от политическата сила.

Полезната инициатива на младежите получи пълна подкрепа от областния координатор Даниел Данчев и ръководството на ПП ГЕРБ – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK