Отлично представяне на ученици от Трето ОУ-Гоце Делчев, в два международни конкурса

Снимки: Трето ОУ

Костадин Грозданов (V "Б" клас), Ивана Шопова (VI "Б" клас), Лилия Малакова (VI "Б" клас) и Магдалена Петелова (VI "А" клас) се представиха отлично в Международния конкурс за комикс „Фумето“ – Люцерн, Швейцария.

Талантливите ученици създадоха невероятни комикси на тема: „Достатъчно“, с които се включиха в престижния международен конкурс.

За своите 27 години фестивалът “Фумето” в Швейцария се е развил като един от най-важните международни форуми, посветен на комикса. Най-хубавата му “черта” е, че фокусът му пада върху артистите и творбите им.

Традиционно фестивалът привлича по над 50 хиляди посетители от цял свят, които се наслаждават на 10 основни и 40 паралелни изложби, лекции, разговори с художниците, музикални събития, прожекции на филми (главно анимации).

Тази година в конкурса се включиха художници от над 45 държави на възраст от 5 до 75 години.

Комиксите на изключителните ученици от Трето ОУ ще бъдат изложени в папки в Kunsthalle, Luzern, като част от изложбите, посветени на фестивала, който започва на 22. април.

По същото време екипът на The World Photography Organisation, поздрави участниците от клуб „Пирински стражи“, които взеха участие в Международния конкурс за фотография 2018 Sony World Photography Awards на тема: „Отворено общество“ в категория Landscape.

За конкурса тази година бяха изпратени над 171 603 фотографии от 210 територии и държави по света.

Фотографиите ще бъдат изложени в периода от 20. април до 6. май на изложението в Somerset House, Лондон.

Уникалните млади фотографи от Трето ОУ получават и 15% отстъпка от цената за посещение на всички мероприятия, посветени на конкурса.

Ръководители на учениците в конкурса „Фумето“ бяха Райме Караилиева, Лозана Грозданова и Александър Халачев, а на фотографите – Александър Халачев.

Информацията за всички участници, мероприятия и дати на провеждане, е копирана и преведена на български език от официалните сайтове на The World Photography Organisation и Fumetto - Wettbewerb - Concours - Concorso - Competition 2018.

 

КОМЕНТАРИ

Браво20:49 - 06.03.2018
Честито! Трето ОУ винаги е било и си остава номер едно.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK