Отлично представяне на ученици от Корница на регионалния кръг на Spelling Bee

Снимки: „Св. П. Хилендарски"- с. Корница

Адем Амидеин и Селин Имамова са учениците от „Св. П. Хилендарски"- с. Корница, който записаха отлично представяне на регионалния кръг на състезанието по правопис на английски език „Spelling Bee“ 2018 г.

Вчера в Благоевград, Сливен, Варна, Ловеч, Монтана, Пловдив, Разград и София се проведоха регионалните кръгове от Осмото национално състезание.

В Благоевград сили премериха победителите от училищните кръгове от Благоевград, Белица, Гоце Делчев, Беслен, Корница, Долно Осеново, Разлог, Сандански, Симитли, Кресна, Кюстендил и Марикостиново. Състезанието се проведе в зала „Андрей Делчев”, Академичен център “Балкански” в Американския университет.

В първия кръг на състезанието участваха победителите на второ място в училищните кръгове.

Обединено училище в Корница бе представено от Селин Имамова, 4. кл., която успя да се пребори със своите достойни конкуренти от област Благоевград и от 28 участници, спечели четвърто място.

Във втория кръг на състезанието се състезаваха победителите, заели първо място в своите училища.

Състезанието протече на изключително високо ниво, понеже всички финалисти бяха с безупречна подготовка, а Адем Амидеин от 7. кл., който е финалист за втора поредна година, постигна шесто място сред финалистите на 28 училища от областта.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK