“Училищна панорама” или бъдещето на седмокласниците

Снимка: Infomreja.bg

В читалище “Братство” се проведе традиционната “Училищна панорама”, на която седем кюстендилски гимназии представиха план-приема за следващата учебна година. Езикова гимназия “Д-р Петър Берон”, ПМГ “Проф. Емануил Иванов”, както и професионалните гимназии – ПГ по туризъм “Никола Й.Вапцаров”, ПГИМ “Йордан Захариев”, Професионалната техническа гимназия “Джон Атанасов”, Професионалната гимназия по селско стопанство и Спортното училище в гр. Кюстендил презентираха своите проекти, постижения, отличия и бъдещи идеи пред новите си  възпитаници.

“Скъпи, седмокласници, стъпките по пътя към знанието са бавни и трудни, но винаги носят видим и траен резултат, а той е гаранция за Вашето бъдеще. Вие сте тези, които ще съхранят България и обществото ѝ. Но по този път не сте сами – имате възможността да получите имформация за профилираните и професионалните гимназии и всичко, засягащо държавния план-прием за 2019/20 академична година. Да направите своя информиран избор, както и да повишите интереса си към образованието и новия начин на мислене.” – каза пред Инфомрежа началникът на РУО – Кюстеднил Мая Стойчева – Николова. Тя отправи посланието си и към родителите на бъдещите гимназисти – “ Уважаеми, родители, подкрепете децата в предстоящия избор и бъдете до тях по пътя на знанието, който ще ги превърне в добри, можещи и креативни хора. “

Панорамата бе посетена от ученици от всички училища на територията на Община Кюстеднил, като те имаха шанса да видят щандове на гимназиите, да се запознаят със свои бъдещи преподаватели, да чуят за успехите на своите по-големи съученици и начина на обучение в различните учебни заведения, техните клубове по интереси, състезания и цели.

Седмокласниците зададоха въпроси на гимназистите, присъстващи на форума и успяха да изяснят на себе си подробности по отношение на училищния живот в гимназията.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK