Отличникът на България - Кръстьо Драгинов от Гоце Делчев: Химията е любов!

Снимка: 24chasa.bg

Вчера в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ министърът на образованието и науката Красимир Вълчев участва в церемония по награждаване на български ученици с високи постижения в различни области на науката. 

Бяха представени 54 отлични ученици от 12 града в страната, които са се изявили през годината с проекти по физика, химия, математика, предприемачество и др. 

Събитието е част от кампанията „Отличниците на България“, която има за цел да популяризира добрите примери в българското образование.

Кръстьо Драгинов, ученик в ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев, е един от 54-те ученици.

Той е сред младите, будни и мъдри за възрастта си хора, постигнали значими научни постижения или са спечелили медали в международни състезания.

Каква точно награда ти бе присъдена на престижната церемония?

Грамота за отличник на България и материална награда от спонсора "Трейс за хората".

Сега всъщност вече си студент, нали?

Да, в МУ-София.

Видя ли познати лица? Твои колеги?

Мисля, че с другите отличници не се познаваме, тъй като те са отличени за конкурси, изследвания, младежки олимпиади, може и да греша, но аз бях единственият олимпиец от международна олимпиада.

Амбиции за следващи участия в конкурси като студент вече?

Все още не ми се е изпречила възможност за участие в такъв, но с голямо удоволствие ще се опитам.

Знаят ли колегите ти в университета за международната олимпиада, в която участва?

Част от тях да, ставало е на въпрос. Отнасят се с уважение към положения труд. Няма завист, няма злоба, само положителни емоции, защото знаят какво означава химия, все пак са полагали изпит по предмета.

Какво значи „химия“?

Предмет, който може да бъде много интересен, ако вникнеш в същността му, видиш логиката, но може да бъде и кошмар за този, който не го разбере, изпусне нишката. Тогава става просто предмет, учен наизуст, най-големият кошмар за повечето ученици.

А за теб химията какво е?

Любов, мисля че я описва най-добре!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK