Отличия за еколозите на ПМГ–Кюстендил в конкурса „Водата – извор на живот“

снимка: РИО - Кюстендил

Учениците Даниел Велинов, Мелани Ефтимова и Денислав Кирилов от XI в клас на Природоматематическа гимназия “Проф. Емануил Иванов”- гр. Кюстендил, спечелиха първо място и златни медали на националният конкурс “Водата – извор на живот”. Конкурсът се провежда всяка година на 19 и 20 март в град Бургас.

В навечерието на настъпването на пролетта - 21 март и Международния ден на водата - 22 март, учениците защитиха своите научни изследвания в областта на екологията и опазването на водните ресурси.

За пореден път кюстендилската школа по природни науки и екология на ПМГ-Кюстендил доказа своята класа. Журито и аудиторията са отново впечатлени от работата на кюстендилските деца и техните ръководители - Росица Везенкова, учител по биология, и д-р инж. Антон Сотиров – специалист в областта на екологията и бивш ученик на ПМГ.

Разработеният проект е на тема: „Антропогенните микродетрити във водите, като причина за замърсяване на почвите“.

Еколозите от ПМГ разработват проекти по природни науки и екология на световно ниво. След като миналата година Лъчезар Станчев и Томас Расулски, сега в XII клас, спечелиха златни медали на Международната олимпиада за екологични проекти в Турция, тази година отборът е един от малкото класирани на финала на Международната олимпиада за научни проекти в Холандия през месец май 2015 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK