Отличиха министър Кралев със специален медал за приноса му в развитието на конния спорт в България

Снимка: личен архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи от президента на Българската федерация по конен спорт Тодор Гергов специален медал за принос в развитието на конния спорт в България през двата му мандата като спортен министър. Наградата е с изображение на Мадарския конник, който е символ на Българската федерация по конен спорт.

Отличието се връчва за първи път и е предназначено за личности извън федерацията с големи заслуги към конния спорт. Това се случи по време на среща с президента на Европейската федерация по конен спорт (EEF) и член на Бюрото на Международната федерация по конен спорт (FEI) д-р Ханврид Харинг, вицепрезидента на EEF и член на Бюрото на FEI Арман Йозгьоркьой, членът на Бюрото на EEF Тео Плугмейкърс и президентът на Балканските шампионати Алан Андабака.

Българската федерация по конен спорт бе представена освен от президента Тодор Гергов, също така от вицепрезидента д-р Крум Рашков и генералния секретар Теодор Шейтанов. От своя министър Кралев връчи почетни плакети на чуждестранните гости.

Президентът на EEF д-р Харинг постави висока оценка на организацията на Балканския шампионат в Житница. Той и неговите колеги запознаха министър Кралев с плановете за предстоящото преминаване на Балканските шампионати под егидата на Европейската федерация по конен спорт (ЕЕF) от 2018 г.

Ръководителите на EEF споделиха идеи за развитието и популяризирането на конния спорт и възможностите за привличане на инвестиции, чрез него. Те посочиха примери за успешни модели на обвързване на конния спорт със селското стопанство в развити европейски държави, тъй като конният спорт е мощна индустрия за отглеждане на коне, производство на фуражи и храни.

Този модел може да бъде обсъден между ресорните министерства и приложен и в страната ни.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK