Отличиха малките репортери от клуб „Журналистика“ към ОДК-Благоевград в националния конкурс „Григор Попов“ в Разград

Снимки: Дарик Разград

Малките репортери от клуб "Журналистика" към ОДК-Благоевград спечелиха първо място в направление "Радиожурналистика" на националния ученически конкурс "Григор Попов`2016", проведен в Разград.

Детската радиоредакция с ръководител Красимира Александрова бе отличена за радиопредаване на тема: „Агресията сред децата и тийнейджърите“. 

Децата от благоевградския клуб "Журналистика" бяха удостоени и със специалната награда да Общинско радио - Разград за цялостното си представяне в творческата надпревара.  

Второкласникът Красимир Антонов Сотиров от НУ “Св. Климент Охридски" в Кюстендил получи поощрителна награда за статията си "Хляб, чиста вода и свобода“. 

В четвъртото издание на Националния ученически журналистически конкурс "Григор Попов`2016" участваха 210 творби на индивидуални участници и 43 колективни творби от автори от 30 населени места. Журито, което излъчи победителите и най-добре представилите се, бе съставено от петима журналисти от Разград.

Основен организатор е Центърът за ученическо, техническо и научно творчество в Разград, към церемонията по награждаването съпричастни бяха и от Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ и „Държавен архив“ - Разград.

Младите журналисти от клуб „Клио“ към Професионална гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив спечелиха Голямата награда на името на Григор Попов, която се връчва за пръв път в историята на конкурса, посветен на делото на разградския журналист от началото на 20 век. Тя бе връчена от внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова, а в залата бяха и още четирима представители на рода на видния разградчанин – неговият внук Красимир Попов, правнучките Анна и Венета, праправнукът Мартин.

Церемонията по награждаването на  победителите и тази година бе сред експозициите в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“, като в нея участваха и трима музикални таланти от Разград – Пламена Валериева, Камелия Николова и Павел Матеев, които са възпитаници на Марияна Дучева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK