Сдружение "ЛАРГО" организира Кръгла маса на тема: „Общностен мониторинг на здравните услуги в квaртал “Изток” - Кюстендил“

Снимка: Сашо Ковачев, Infomreja.bg, архив

Сдружение "ЛАРГО" с председател Сашо Ковачев организира Кръгла маса  на тема:  „Общностен мониторинг на здравните услуги  в квартал “Изток” - Кюстендил“

Кръглата маса ще се проведе на 8 юни от 11.00 часа в Спа хотел Стримон -  Кюстендил.

Общностният мониторинг на здравните услуги в ромския квартал „Изток” на гр. Кюстендил се осъществява за четвърта поредна година от сдружение „ЛАРГО” с финансовата подкрепа на Институт „Отворено общество”.

Проучването цели да изготви своеобразна карта на здравните проблеми в кв. „Изток” и да провокира системни мерки за преодоляването им чрез организиране на срещи и дискусии със заинтересованите страни – лекари, ръководители на лечебни институции, медицински сестри, представители на Здравната каса и на ромската общност.

Общностнияt мониторинг цели да се направи оценка на достъпа  на здравните услуги, увеличаване на капацитета за мониторинг у местните хора чрез методи на общностна мобилизация и обучения, както и подобряване на диалога между общностите и здравните институции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK