Откриват XVII Международен конкурс за класическа китара

снимка: infomreja.bg, архив

Остават броени дни до стартирането на 17-ия Международен конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов” – Кюстендил 2013.

Музикалният форум ще се проведе от 3 до 6 април. Организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” със съдействието на Министерството на културата и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

Конкурсът е включен в календара на културното ведомство и в Програмата за подпомагане на даровити деца в България.

Официалното откриване е на 3 април от 18:00 ч. в Общински театър – Кюстендил.

Конкурсните дни от 4 до 6 април ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”. В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина.

Тази година заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Полша и други страни, като за първи път ще участват и китаристи от Индия и Китай. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина, като проф. Панайот Панайотов, Пол Фоулс – Англия, Шандор Мещер – Унгария, Елена Хорошавина – Украйна, Урош Дойчинович – Сърбия и други.

 

КОМЕНТАРИ

д-р Димитър Димитров03:43 - 27.03.2013
Е, и ние в Гоце Делчев си имаме Международен фестивал на класическата китара! Художествен директор е най-добрия композитор и изпълнител на класическа китара в България Огнян Вълев.
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK