Откриват възпоменателна изложба живопис на Симеон Николов (Грамаждански)

Снимка: ХГ "Владимир Димитров - Майстора"

Частица от личното пространство на художника Симеон Николов (Грамаждански) ще представи Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” – Кюстендил. Изложбата ще бъде открита на 12. април от 17.30 ч.

Живописта на Симеон Николов е ярка и завладяваща, представена предимно в жанровете натюрморт и пейзаж. По повод на юбилейната му изложба през 2010 г. Виолета Атанасова пише: „Тежък инсулт промени напълно живота му, но съхрани способността му да се радва на красотата на природата и на платната, в които я е пресътворил. Роден и израснал в Краището, сред красотите на село Злогош, Симеон Николов носи в кръвта си големия талант да гледа на света с очите и сърцето на художник”.

Симеон Николов (1940 – 2013) е роден в с. Злогош, Кюстендилско. Има средно електротехническо образование. Членува в СБХ от 1980 г. Художник на свободна практика. Работил е в областта на живописта и приложната графика.

От 1960 г. участва в множество окръжни, зонални и национални изложби и пленери. Реализирал е четири самостоятелни изложби – три в ХГ „Владимир Димитров – Майстора” и една в Дупница. През 2011 г. става лауреат на Наградата на журито от Годишната изложба на кюстендилските художници.

Негови творби са собственост на ХГ „Владимир Димитров – Майстора” – Кюстендил, СГХГ, частни колекции у нас и в чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK