Откриват „Шест посоки“ в храма на Майстора

Снимка: Личен архив

За втори път приятелският кръг на художниците събира „посоките“ на своето изкуство

На 13 декември 2019 г., 18.00 ч., в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ се открива изложбата „Шест посоки“. За втори път приятелският кръг на художниците Бисер Лапев, Десислава Лапева, Евгени Серафимов, Иво Йорданов и Пирин Македонски събира „посоките“ на своето изкуство в обща художествена изложба.

За да бъде бройката на посоките вярна, към тях се присъединява и бургаската художничка Пенка Илиева – Чория, свързана с групата отново с голямо приятелство, водещо началото си от общите им студентски години.

Под формата на едно приятелско биенале авторите запознават кюстендилската публика със своите лични артистични експерименти от последните две години. Изложбата наистина представя шест напълно различни подхода както в пластичния език, така и в тематичния и жанровия избор.

Всеки от авторите присъства в художествения живот на града със своя разпознаваем маниер, но изложбата „ШЕСТ ПОСОКИ“ е и лична артистична провокация за всеки един и повод за нови творчески решения и импровизации.

В края на една календарна година „ШЕСТ ПОСОКИ“ е една артистична двугодишна равносметка за творчеството на художниците, родени през 70-те (и началото на 80-те) години. Изложба, която е резултат на едно приятелство и на едно и също отношение към изкуството.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK