Напред! ЮЗУ даде старт на новата учебна година

Снимка: Infomreja.bg

С тържествена церемония днес бе открита новата академична 2018/2019 г. в Югозападния университет "Неофит Рилски". Празникът започна с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Неофит Рилски. Церемонията бе открита от ректора на университета проф. д-р Борислав Юруков, който приветства първокурсниците с думите:

„Днес Вие правите първата голяма крачка по пътя на академичното знание и се отправяте към едно вълнуващо пътешествие – студентския живот. А най-хубавото нещо в него е свободата. Свободата, която Ви дава право на избор – включително и това да се развивате или да останете на едно място. Не забравяйте, че бъдещето принадлежи на по-образованите, по-просветените и можещите, духовните и почтените хора. Затова, скъпи млади колеги не спирайте да бъдете жадни за нови знания и да си поставяте високи цели. Не се огъвайте пред трудностите и не се отчайвайте от неуспехите, само така ще имате силата да променяте света към по-добро. Образованието е най-добрата инвестиция, затова не пестете сили и средства, бъдете мащабни в мисленето си и независими в делата си“.

„Учете с отговорност за своето бъдеще и с убеждението, че невежеството, некомпетентността и безотговорността са ваши врагове. Уповавайте се на собствените си знания и умения, постигайте успехите си с труд, не разчитайте на чужди протекции, само така ще се утвърдите като достойни хора и добри специалисти“, каза още в приветственото си слово проф. д-р Борислав Юруков.

Приветствие към студентите отправиха също кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.

 „Искам да поздравя и всички вас,студентите, първокурсниците, за правилния избор на университет. Не сте сбъркали! Ще споделя от собствен опит като кмет, като депутат, като човек от бизнеса, като лекар, през всичките тези години съм се срещал със страшно много хора в много институции, учреждения и фирми. И навсякъде всеки трети или четвърти човек е възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“ . Това е обективното. Това са успели, реализирани хора, и аз съм сигурен, че вие ще бъдете едни от тях“, каза в приветственото си слово д-р Атанас Камбитов.

По време на церемонията ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков и кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов връчиха книжките на приетите с най-висок бал първокурсници: Илина Динева, Катерина Ташева, Кристина Атанасова, Йорданка Пандева, Анна Станинска, Семра Молаали, Стойчо Сотиров, Георги Падарски и Даниела Шангова. 

По повод новата академична година Югозападният университет получи поздравителни адреси от: Бойко Борисов – министър-председател на Република България, Иван Гешев – заместник-главен прокурор на Република България, Цветан Цветанов – председател на Сметната палата на Република България, Асим Адемов – член на Европейския парламент, Георги Костов – директор на Агенция „Митници“, полковник Красимир Кръстев – командир на бригадно командване – Благоевград, инженер Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, Яна Вангелов – председател на Националното представителство на студентските съвети в Република България и от други научни, културни, образователни и обществени институции.

Церемонията завърши тържествено със студентския химн "Гаудеамус игитур", който прозвуча за стотиците студенти, преподаватели, родители и гости, които присъстваха на тържествената церемония.

Гости на тържеството бяха: кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът Христина Шопова, народните представители от благоевградски избирателен район Александър Мацурев, Атанас Стоянов и Георги Динев, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, зам.-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков, заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, директорът на ОД на МВР - Благоевград старши комисар Николай Хаджиев, заместник-директорът на ОД на МВР – Благоевград комисар Димитър Кръстев, заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев, командирът на Бригадно командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев, директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил комисар Васил Митов. Сред присъстващите бяха и Емил Ядков – член на Висшия адвокатски съвет, председателят на Окръжния съд в Благоевград Катя Бельова, председателят на Районния съд в Благоевград Вера Коева, председателят и заместник-председателят на Административния съд в Благоевград Мария Тодорова и Марияна Мицева, директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев, директорът на Общинска Банка в Благоевград Захари Хаджийски.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОМРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK