В Петрич прерязаха лентата на новата спортна зала „Серафим Бързаков“

Новата зала за спортна дейност на местните клубове е реконструирана със собствени бюджетни средства на Община Петрич. Преди това беше придобита в собственост на Общината, тъй като същата беше държавна собственост.

Освен основна зала, базата разполага и с допълнителни по-малки зали за силови дисциплини и други, както и със съблекални и санитарни възли. Оборудвана е с всичко необходимо за качествен тренировъчен процес на спортните клубове от Петрич. Обновени са прилежащите площи.

Залата носи името на  световния и вицеолимпийски шампион по борба Серафим Бързаков, който е родом и почетен гражданин на Петрич. Днес Бързаков приветства идеята за подпомагане на спорта на местно ниво.

„Благодаря на Общината за рамото, което дава на спорта. Благодаря на съветниците“, каза Серафим Бързаков при откриването на залата.

Кметът Димитър Бръчков открои високите резултати, постигнати от деца и юноши, които тренират в местни клубове и изрази надежда, че новата база ще допринесе също за бъдещо силно представяне.

„Община Петрич ще продължи да инвестира за подобряване на базите, в които се развива спортна дейност“, пое ангажимент кметът. Лентата на спортна зала „Серафим Бързаков“ в гр. Петрич прерязаха в присъствието на спортисти, треньори ,родители и граждани, кметът Димитър Бръчков и шампионът Серафим Бързаков.

Трикольорна лентичка кметът подари на Елена, единственото момиче в отбора на Общински хандбален клуб „Беласица“. Гости на церемонията бяха: депутатът Георги Динев, заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на Общински съвет Георги Тренчев, общински съветници, Кирил Терзиев-бронзов олимпийски медалист по борба, Евелина Николова-медалист от световни и европейски първенства и Елица Янкова-бронзов медалист от Олимпийските игри в Рио.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK