Борисов: Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят

Снимка: МС

Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медиите в „Зимния дворец“ в София. „Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим“, добави премиерът.

Министър-председателят Борисов посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения „Зимен дворец“ в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.

На въпрос относно хората с увреждания, премиерът Борисов изтъкна, че в новия бюджет за тях ще бъдат отделени 150 млн. лв. повече. По думите му отпускането на допълнителните средства става възможно благодарение на добрата работа на приходните агенции, борбата с корупцията, контрабандата и с олигархията. Министър-председателят добави, че тези 150 млн. лв. следва да се използват, за да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които предстои да влязат в парламента за разглеждане, като заинтересованите страни трябва да ги разпределят правилно.

По темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, премиерът Бойко Борисов отбеляза, че за него е важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови.  Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват.

„Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си“, коментира още премиерът Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK