Сафет Лютви Буз от Корница е вторият млад моторист, пострадал от мълнията в Пирин

Снимка: Infomreja.bg, архив

Сафет Лютви Буз от гоцеделчевското село Корница е вторият моторист, който пострада от мълнията в Пирин. Той е сред четиримата мъже от Мото клуб "Лъжница", които вчера около 13:30 часа бяха застигнати от страховита буря и гръмотевици в местността Добро поле, малко под връх Ореляк. 

Именно там от мълния почина на място 35-годишният Айдън Туфанов от Лъжница. Днес младият мъж бе погребан в родното си село, а да се простят с него и да го изпратят в Лъжница освен цялото му семейство, дойдоха много хора - негови приятели и близки от съседните села и региона.

След нелепата си смърт Айдън Туфанов остави двете си малки деца сираци, а младата си жена - вдовица. 

След вчерашния злощастен инцидент Сафет Лютви Буз е бил намерен от спасителите от Банско на десетина метра от починалия Айдън, с обгорени ръка и лице. Той се възстановява в болницата в Гоце Делчев и от преживения шок от смъртта на приятеля си, с когото почти всяка събота и неделя, заедно с останалите младежи от групата, организирал екстремни маршрути с моторите в Пирин и околностите.

"Животът на момчето е извън всякаква опасност, повече е стресът, който преживява от смъртта на Айдън. Предстои Сафет да бъде изписан в добро здравословно състояние", коментираха от МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK