Открит урок за „Природата около мен” проведоха в Трето ОУ-Гоце Делчев

Снимки: Трето ОУ

В Трето основно училище „Братя Миладинови” г-жа Мария Пиргова – главен учител и класен ръководител на ІІ „Б” клас, проведе открит урок по околен свят на тема: „Природата около мен”.

Урокът е част от годишния план на Методическото обединение на началните учители в училището, което през настоящата учебна година работи по въвеждането в образователния процес на иновативния метод на преподаване – „Мисловни карти”.

С въвеждането на този метод училището защити и спечели проект пред МОН през учебната 2017/ 2018 г. и така стана част от семейството на иновативните училища в страната.

Целта на урока бе да се проследи въвеждането на метода през първата година на иновативния процес и да се проучат нагласите на ученици и учители към модерните начини на преподаване и учене. На урока присъстваха директорът на училището г-жа Мариана Халачева, много учители и родители.

На провелото се обсъждане след урока, преподавателите изразиха задоволството си от уменията на второкласниците да работят с мисловни карти, да усвояват бързо и лесно учебното съдържание и да излагат без притеснение наученото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK