Открит урок в гимназията в Симитли или как часовете да са по-приятни

Снимка: Община Симитли

Учители от Симитли доказаха не само професионалните си качества, но и голямата си любов към учителската професия и към учениците. 

Това се случи на открити уроци в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, където представиха добри педагогически практики в обучението пред педагогическата аудитория от областта и общината.

На открит урок по български език и литература в 10. клас, представен от старши учител Вяра Боянска, специални гости бяха Ивайло Златанов-началник на РУО-Благоевград, Юлиана Христова-старши експерт по БЕЛ в РУО-Благоевград, ръководството на СУ-град Симитли, Ваня Узунова-специалист от отдел „Образование” в община Симитли, учители от областта и общината.

Те определиха наблюдавания урок като пример за висок професионализъм в една позитивна и емоционална среда, в която учениците развиват потенциала и възможностите си. Представената педагогическа практика със своята интеракция и активното и мотивирано участие на учениците предизвика голям интерес в гостуващите учители, които признаха, че са открили идеи, които ще приложат и в своята практика.

Открит урок по биология и здравно образование в 9. клас, представен от младия специалист Виктория Руменова също се проведе в училището.

Анета Стоянова-старши експерт по биология и здравно образование в РУО-Благоевград, оцени високо труда на учителката и знанията и уменията, демонстрирани от учениците. Всички гости споделиха мнението ѝ, а ръководството на училището обобщи, че когато един учител работи с учениците по този начин, учебните часове се превръщат в запомнящо се преживяване.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK