Откриха залата по борба на Станка Златева в Сливен

Снимки: личен архив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заедно с Цветан Цветанов откриха залата по борба на Станка Златева в Сливен. В събитието участваха и кметът на Сливен Стефан Радев, председателят на земеделската парламентарна комисия Десислава Танева и почетният председател на Българската федерация по борба Валентин Йорданов.

Водосвет за здраве и успехи на младежите, които ще тренират в залата, отслужи сливенският митрополит Йоаникий. Част от забавленията за публиката бяха акробатични изпълнения от сливенски клубове и демонстрационен турнир по борба, в който взеха участие момчетата и момичетата, които от една година тренират в СК по борба "Станка Златева".

Турнирът завърши с финални срещи между синовете на световния шампион по борба свободен стил и олимпийски медалист Радослав Великов - 4-годишните Симеон и Радослав Великови.

Спортната зала по борба на Станка Златева е с обща застроена площ от 1250 квадратни метра и се намира в парк „Юнак“. Залата е изградена и завършена в кратък срок за по-малко от 7 месеца. Имах удоволствието да присъствам на първата копка на 1 март тази година.

2017 г. Министерството на младежта и спорта отпусна 575 000 лева за изграждане на първия етап на залата в предишния ми мандат като министър. Проектът за изграждане на залата е на клуба на Станка Златева, а терена е общински и е предоставен безвъзмездно от община Сливен.

 

 

КОМЕНТАРИ

mariela19:45 - 26.11.2017
страхотна зала ! браво само така и аз като порасна искам да си отворя зала по борба и ще е с името СТАНКА ЗЛАТЕВА защото борбата е всичко за мен и ще стана като нея ОБИЧАМ ТЕ ! СТАНКА ЗЛАТЕВА
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK