Откриха Втория турнир по водно спасяване в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по строителство и сигурност на община Благоевград, инж. Емилия Тунева, официално откри Втория турнир по водно спасяване. Тя поздрави организаторите, треньорите, участниците и всички гости като пожела успехи и здраве.

Инициативата започна с едноминутно мълчание във връзка с обявения национален траур в памет на загиналите жертви от катастрофата на магистрала „Тракия”.

В тазгодишното издание на турнира  участват 19 отбора и около 170 състезатели от цялата страна. В Благоевград пристигнаха представители от Велико Търново, Сандански, София и София област, Варна, Смолян, Севлиево, Академия на МВР, Добрич, Русе и Бургас. Гости пристигнаха и от Битоля, Македония.

Спортното събитието се организира съвместно с „Водноспасителна служба“ към НС на БЧК и Дружество водни спасители и Община Благоевград. От тази година патрон на инициативата е Ичко Войвода, а статуетка пластика с неговия лик ще бъде връчвана на победителите, класирали се на първо място, ежегодно.

Състезанията продължават и утре /неделя/ от 10:00 часа в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин“, когато ще бъде и церемонията по награждаването.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK