Откриха Втория международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Официално бе открит Вторият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” в зала „Скаптопара“ в Благоевград.

В турнира участие взимат 430 грации от 15 спортни клуба от страната. В Благоевград пристигнаха грации от „Левски“, „Левски-Илияна“, „Левски-плюс“, ЦСКА както и от по-нови клубове като „Море“ - Несебър, „Брилянт“ - Пловдив, „Велбъжд“ - Кюстендил, „Пирин-ЕМ“ - Гоце Делчев, „Виктория „Перник, Отборите на Дупница,“Теа-Денс“.

Те ще мерят сили в рамките на 2 дни, като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант.

Главен съдия на турнира е Камелия Игнатова, която е световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на БОК.

Сред официалните гости на събитието бе Румяна Станоева - експерт в направление „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Община Благоевград, която награди участниците от девойки младша възраст, категория А.

Връчването на наградите се осъществява непосредствено след финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре, 10-и март /неделя/.

Вторият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup” се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ. През 2018 година турнирът бе признат като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK