Откриха VI Куклено-театрален фестивал „Слънчоглед”

снимки: Община Благоевград

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Благоевград Валери Смиленов откри VI Куклено-театрален фестивал „Слънчоглед” 2013. Той поздрави участниците във фестивала като им пожела бъдещи творчески успехи и реализиция.

„Искрено се радвам, че Благоевград е домакин на шестия куклено-театрален фестивал „Слънчоглед”. Общината до този момент е помагала за развитието на това изкуство, което само по себе си е трудно и изисква огромен талант. В бъдеще тя ще продължи да подкрепя кукления театър за неговото популяризиране”, каза Валери Смиленов.

 Официален гост на откриването на фестивала бе актрисата Слава Рачева, която поколения познават като разказвача Педя човек - лакът брада.

 Куклено-театралната седмица започна с авторския спектакъл на Бианка Бенковска в съавторство с Марк Твен- „Еф, любофф”.

До 26 април във фестивалните дни участие ще вземат куклените театри от София, Видин, Сливен и Габрово.

Днес от 16 часа Държавен куклен театър-Видин ще зарадва благоевградската публиката с „Изгубеният  ключ“. Автор и режисьор на спектакъла е  Магдалена  Митева.

Програмата на куклено-театралния фестивал ще продължи на 24 април от 10 часа с постановката на театър “Абсурд”-София “Косе Босе”.

Театрално ателие “ШИЛО”–София ще разкаже „Приказка по пижами” по сценарий на Анатолий Божинов на 25 април от 10 часа.

 На 26 април от 10 часа Държавен куклен театър-Габрово ще представи пред малки и големи спектакъла „Маша и Мечока” в Младежки дом в Благоевград.

 

снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK