Откриха тържествено новата учебна година за най-новата група в детската градина в Бистрица

Снимки: Община Дупница
С минитържество за "Добре дошли" бе открита новата учебна година за най-новата група в детската градина в село Бистрица. Гости на събитието бяха кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, заместникът му Крум Милев, Таня Петрова - директор на дирекция "Хуманитарни дейности", Кирил Огненски-кмет на селото и много родители. По стар български обичай всички бяха посрещнати с питка и мед, след което малчуганите зарадваха гостите със стихчета и песнички.
 
Тържеството бе по повод увеличаване на групите в детската забавачка, които тази година са вече 80. "Признавам си, че за мен, а убеден съм и за всеки един кмет, това са най-прекрасните и истински събития, които ме изпълват с положителни емоции.
 
Ние сме длъжни да осигурим най-хубавите условия за тези прекрасни дечица, а възпитателите съм, убеден, че дават най-доброто от себе си, за да ги научат. Не е тайна, че детската градина тук е не само една от най-хубавите в общината, но и на уникално място със заобикалящата я природа.
 
Не мога да не поздравя родителите за инициативите при облагородяване на детската градина и на кмета на селото Кирил Огненски, който всекидневно бе в Общината, докато не докара нещата до край и сега да има нови помещения, обзавеждане и оборудване. Обгрижвайте ги, възпитавайте ги тези ангелчета, защото те са бъдещето на селото и на нашата община, а има ли проблеми - ние сме насреща", каза инж. Чимев.
 
Той подари на детското заведение икона на Св.Иван Рилски на директорката Елеонора Божилова, както и други дарове за нуждите на малчуганите. Родителите и персонала пък бяха подготвили благодарствено писмо на инж. Чимев. "Човек трябва да бъде достоен и да признава грешките си. Затова сега, пред всички Вас използвам възможността да се извиня на г-н Чимев.
 
Преди 2 години имаше слухове, че ще се закрива детската ни градина и тогава буквално нахълтах в кабинета му, защото това си е нашата детска градина. Не само, че ми каза, че това са някакви лъжи, но ми и каза да мисля за подобряване на базата и условията за децата. не крия, че не му повярвах и много от вас, знаят, че е така.
 
Обаче започнахме работа - ремонт на помещения, ново обзавеждане за децата, оборудване на стаите, нови детски съоръжения и сега не го крия-горд съм, че сме тук, с още повече дечица и не само, че не ни затваря никой, а напротив - ставаме по-голяма детска градина, която догодина очаквам да набъбне с още една група.
 
Извинявам се, че не ви повярвах г-н Чимев", бе емоционалното изказване на Огненски, който не криеше радостта си, а някои от родителите и персонала не скриха сълзите си от думите му. 
 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK