Присъда за дупничанин след закана за убийство в Бистрица

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият насочил част от огнестрелно оръжие към главата на А. З.

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Ели Скоклева призна 43-годишния Васил К. за виновен в закана за убийство и за причиняване на средна телесна повреда, в състояние на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие срещу неговия син, и определи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което да се отложи за срок от 3 години. Подсъдимият Васил К. е неосъждан.

Съдът го призна за виновен в това, че на 20.05.2015 година в село Бистрица, Община Дупница, се е заканил на А. З. с престъпление против неговата личност – с убийство, като е насочил част от огнестрелно оръжие – приклад от ловен полуавтомат (пушка), марка „Берета”, към главата му и е изрекъл думите: "Ще те гръмнем, ти си бил сина ми", „Сега ще те гръмна” и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 1 от НК, за което и на основание чл. 54 от НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от  4 месеца. На основание чл. 66, ал. 1 от НК отлага изтърпяването на наказанието за срок от 3 години.

Районен съд – Дупница, признава подсъдимия В. К. за виновен и в това, че е причинил на С.Ч. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение на движението на ляв долен крайник – луксация (изкълчване) на капачето на ляво коляно, в състояние на силно раздразнение, предизвикана от пострадалия с насилие срещу негов ближен / син / – престъпление по чл.132, ал. 1, т. 2 от НК, като на основание чл. 54 от НК му налага наказание „лишаване от свобода” за срок от  3 месеца, като отлага изтърпяването му за срок от 3 години.

Съдът групира наказанията, като налага по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода” за срок от  4 месеца,  изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил в 15-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK