Пробация за двама дупничани, отправили закана за убийство и нарушили обществения ред

Снимка: Infomreja.bg

Районният съд в Дупница ги наказа и с обществено порицание

Наказания „Пробация“, за срок от 6 месеца и „Обществено порицание“, постанови Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев за двама подсъдими, които се признаха за виновни, като извършители на 2 престъпления - непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, и закана на убийство. Съдът одобри споразумението подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимите.

Подсъдимите Иво Ч. /на 20 години, неосъждан – реабилитиран/ и Мирослав И. /на 22 години, неосъждан/, се признават за виновни за това,  че на  05.08.2019 г.,  около 14,00 ч. на паркинг в ж.к. „Велчова завера“ в гр. Дупница, в съучастие като съизвършители, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като са нанесли удари с ритници и юмруци по предната част на лек автомобил марка „ Хонда“, псували и отправили закани с убийство към К.С.П. - престъпление по чл. 325, ал.1 във вр. с чл.20, ал. 2 от НК.

За това престъпление ще им бъде наложено наказание: „Пробация” - “задължителна регистрация по настоящ адрес”, с периодичност - два пъти седмично за срок от 6 месеца и “задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца, както  и наказание  “Обществено порицание”, което да се изпълни чрез поставяне на препис от споразумението на информационното табло на Община Сапарева баня.

Подсъдимите се признават за виновни и в това, че по същото време и на същото място са се заканили на  К.С.П. с престъпление против неговата личност – с убийство, като са му казали: „Слизай, че те убиваме“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му  – престъпление по чл. 144, ал.3 във вр. с ал.1 от  НК.

За това престъпление ще им бъде наложено наказание: „Пробация” - “задължителна регистрация по настоящ адрес”, с периодичност - два пъти седмично за срок от 6 месеца и “задължителни срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца.

На основание на чл. 23, ал.1 от НК, ще им бъде наложено едно общо наказание: „Пробация”, за срок 6 месеца и “Обществено порицание”.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK