Ремонтират танкове Т-72, МВР пък бори КОВИД с 23 млн.

Снимка: Infomreja.bg

МС одобри допълнителни разходи в размер на 21 000 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 21 000 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2020 г. за осигуряване на първото авансово плащане по Договора между Министерството на отбраната и ,,FR.Liirssen Werft GmbH & Co. KG” за реализация на Актуализирания проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС”, който беше приет на 19.07.2018 г. с решение на 44-то Народното събрание. С изпълнението на постановлението ще се увеличат разходите по политика в областта на отбранителните способности, бюджетна програма „Управление на инвестиционни проекти” по бюджета на Министерството на отбраната за 2020 г.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 г. С Постановлението се одобряват допълнителни разходи за персонал в размер на 23 млн. лв. за дейности във връзка с предотвратяване на разпространението и/или ограничаване на последиците от COVID-19.

 

Министерският съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за сметка на икономии на разходи по бюджетите на други първостепенни разпоредители с бюджет по държавния бюджет за 2020 г.

Допълнителните разходи в размер на 5 000 000 лв. са за закупуване на апаратура и други медицински изделия за Медицински институт на МВР, необходими за диагностика, лечение и проследяване на пациенти с COVID-19 и други съпътстващи заболявания.

С друго правителствено постановление се утвърждават вътрешнокомпенсирани промени по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за 2020 г. Изменението засяга преразпределяне на утвърдените разходи между политиките и програмите без да се променя общият бюджет на министерството.

Кабинетът одобри увеличение със 7 076 571 лв. на утвърдения със Закона за държавния бюджет максимален размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. по бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Причина за увеличението е обществена поръчка, възложена през 2020 г. от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, с период по-дълъг от една година. След проведена открита процедура за избор на изпълнител е сключен договор. Предметът на договора обхваща отпечатването и доставката на документите, необходими за осъществяване на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, осигуряване на персонализирането и отчета на документите при периодичните прегледи на техническата изправност на пътните превозни средства и осигуряване на тестовете за теоретичните изпити, провеждани от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, тяхното персонализиране и проверка.

Министерският съвет прие проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски“.

Танковете остават основополагаща единица, върху която се формира бойната мощ на формированията на Сухопътните войски. Като основно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те трябва да притежават способности за привеждане в готовност в кратък срок, точност, далекобойност, подобрена мобилност, живучест, оперативна маскировка и автономност. С реализацията на проекта се цели преодоляването на технологичното изоставане на танковите формирования по отношение на системите за управление на огъня, защитеност на комуникациите и ситуационната осведоменост. Чрез него също така ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на България по отношение на колективната система за сигурност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK