Задържаният полицейски шеф в София е бил началник на сектора за джебчийски кражби

Снимка: Нова тв

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов коментира и темата за битовата престъпност

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева, зам.-районният прокурор Иво Илиев и директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков дадоха повече информация във връзка с проведени на 12.02.2020 г. на територията на гр. София действия по разследване на документно престъпление, извършено от длъжностни лица, служители на МВР.

Разследването е започнало след подадена жалба на 21.01.2020 г. в Трето РУП от възрастна жена, станала жертва на кражба в трамвай, при която й е бил отнет тото фиш с регистрирана печалба от малко над 11 000 лв. Жалбата е докладвана на заместник-директора на районното управление, който в нарушение я е изпратил на негов колега - началник на група в СДВР, с цел да бъде усвоена печалбата от фиша. Последният изпраща писмо до Спортния тотализатор, в което пита за името на печелившото лице, каква е печалбата, като изрично е указано цялата кореспонденция да се извършва само с него и винаги „на ръка“. Заместник- началникът на 3 РУП пък депозирал печелившия фиш и банковата си сметка, за да му бъде изплатена печалбата.

Действията по разследването на опита за вещно укривателство са възложени на следовател от Следствения отдел при Софийска градска прокуратура и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. Двете длъжностни лица са задържани за срок от 72 часа. Разследването продължава като не е изключено да бъдат открити доказателства и за други престъпления, заяви зам.-районният прокурор Иво Илиев.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева съобщи също, че на Васил Божков са повдигнати още две обвинения – за търговия с влияние и за задържане и отчуждаване на културни ценности, които не са регистрирани по съответния законов ред. С това броят на повдигнатите спрямо лицето обвинения стават общо 11.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK