Над 300 грации участваха във второто издание на турнира „Купата на Благоевград"

Снимки: Община Благоевград

Над 300 грации се бориха упорито за достигането до финала във второто издание на Държавния турнир по художествена гимнастика „Купата на Благоевград“.

През целия ден състезанието в залата бе много оспорвано. Грациите представиха изпълнения с уреди лента, обръч, топка и въже. Гимнастичките се представиха индивидуално, отборно и с ансамбли.

В турнира участие взеха 16 отбора, сред които „Левски“, „Левски-Триадица“, „Левски плюс“, „София спорт“, ЦСКА, „Локомотив“, СК „Нюанс“, КХГ „Берое“ и други. Специални гости на тазгодишното издание на турнира бяха и грациите от Норвегия, които пристигнаха в България специално за спортната надпревара.

Турнирът бе последна проверка на отборите, участващи в последните за сезона Държавни първенства „А“ категория - ансамбли и „Б“ категория индивидуално и отборно.

Стотици гости на събитието станаха свидетели на талант, синхрон и красота. Вторият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ бе организиран съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българската федерация по художествена гимнастика.

КХГ „Пирин“ е първият клуб по художествена гимнастика в Благоевград. Клубът даде висока заявка и в историята си вече има организирани и проведени множество турнири на републиканско, държавно и европейско ниво. Продължава да печели купи, награди и медали и да прославя града в страната и по света.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK